Myös peräkärry vaatii säännöllisesti huoltoa, jotta se on turvallinen liikenteessä!

14.4.2023

Peräkärryissä on paljon liikkuvia osia ja liittimiä, jotka tarvitsevat huoltoa hapettumisen, löystymisen ja rikkoutumisen ehkäisemiseksi. Minkä hyvänsä osan hajoaminen voi johtaa onnettomuuteen!

Mistä tietää milloin peräkärry tulisi huoltaa ja mitä huoltokohteita peräkärryssä on? 

Peräkärryn valojen epämääräinen toiminta tai täysi toimimattomuus on merkki huollon tarpeesta! Valoviat voivat johtaa pahimmillaan onnettomuuksiin ja aiheuttaa vaaratilanteita. Toimimattomat peräkärryn valot tietävät myös sakkoja. 

Suuremman painon vuoksi kärryssä voi ensimmäiseksi hajota runko renkaan sisällä, tämän huomaa pullistumasta renkaan kyljessä. Raskaiden jarrullisten kärryjen renkaat tulisi uusia noin viiden vuoden välein ja kevyiden kärryjen renkaat noin kymmenen vuoden välein, riippuen ajotyylistä ja kilometreistä. 

Raskaassa jarrullisessa peräkärryssä on äärimmäisen tärkeää pitää jarrut kunnossa, sillä jarrut kuluvat ajan myötä. HUOM! Muistathan, että jarrullinen perävaunu tulee katsastaa joka toinen vuosi.  

Pyöränlaakerit ovat myös peräkärryissä kovalla rasituksella ja välykset onkin tärkeää testata säännöllisesti. 

Vetoaisan kuntoon tulee myös kiinnittää huomiota, sillä kärryn pysyminen auton matkassa riippuu siitä. Jos kita on päässyt pahasti väljästymään tai ruostumaan, se tulee uusia. Myös vetoaisan ruostumiseen on syytä kiinnittää huomiota.

Myös ruosteen ehkäisy ja voitelu on peräkärryissä tärkeässä roolissa. Kaikki pultit ja liikkuvat osat on tärkeää käydä läpi ruosteenestospraylla keväisin ja syksyisin. 

Peräkärry kannattaa huoltaa vuosittain, jotta vältytään osien rikkoutumiselta ja näin ollen peräkärry olisi myös turvallinen liikenteessä! Nyt on hyvä aika suorittaa peräkärryn huolto, jotta kärry on toimintakunnossa, kun sitä tarvitaan! Varaa aika peräkärryn keväthuoltoon tästä!

Varaa aika autollesi!

Voit varata huollon suoraan Suomen Mart Auton varauskalenterista:

Pyydä tarjous!