Milloin auto pitäisi huoltaa?

24.8.2023

Tänä päivänä auton huolto-ohjelmat ovat suunniteltu minimaaliseksi. Ei kuitenkaan sen vuoksi, että tarve huolloille olisi vähentynyt vaan, koska asiakkaalle halutaan myydä auton halpa ensi omistajuus. Lisäksi autojen laskennallinen käyttöikä on nyky autoissa harmillisen lyhyt. 

Kun autoja huolletaan harvoin, johtaa se järjestelmien kulumiseen, sisäiseen likaantumiseen ja sen myötä laiterikkoihin. Käytännössä tämä tarkoittaa kokemuksemme mukaan sitä, että auton huollot tulisi tehdä riittävän kattavasti ja ennaltaehkäisevästi heti alusta alkaen. 

Lisäksi olisi tärkeää puuttua vikoihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, huolto-ohjelman mukaiset työt ja vaihdot tulisi tehdä ajallaan sekä tulevia ongelmia tulisi pyrkiä ehkäisemään ennen kuin ne ovat selkeästi näkyvillä.

Me kerromme asiakkaillemme huoltojen yhteydessä mahdollisimman hyvin myös tulevista huollon tarpeista sekä asioista, jotka voisivat ennaltaehkäistä tulevia ongelmia jo etukäteen.Tiesitkö että autoalalla parhaat katteet tulevat erilaisten normaalien huoltojen ulkopuolisten, usein myös kalliiden, vikojen korjauksista? 

Mekin voisimme lähteä tälle tielle eli huoltaa autoja mahdollisimman säästäväisesti ja halvalla, jonka jälkeen ottaisimme hyvät tuotot kalliista remonteista, kun joku isompi asia autossa rikkoontuu.

Mutta me kuitenkin haluamme viedä autoalaa eteenpäin ja toimia ennaltaehkäisevästi. Sillä pitkässä juoksussa tämänkaltainen toiminta tulee sinulle lopulta myös halvemmaksi.

Eli milloin auto tulisi huoltaa; 

  • viimeistään silloin, kun jokin auton valmistajan määrittämä huolto on ajankohtainen. Näitä huoltoja ovat mm. auton määräaikais tai vuosihuolto, jakohihnanvaihto, automaattivaihteiston öljynvaihto.
  • välittömästi, jos auton toiminnassa ilmenee mitä tahansa poikkeavaa tai mittaristoon syttyy huollon merkkivaloja.
  • mikäli haluat ennaltaehkäistä kalliita korjauksia, kannattaa auto käyttää vuosittain huollossa tai ainakin tarkastettavana – tähän jälkimmäiseen meillä on sinulle loistava ratkaisu.

Tarjoamme kanta-asiakkaillemme yhtenä etuna ilmaisen auton kuntotarkastuksen (arvo 49€). Voit varata meiltä ajan ja tarkastamme autosi tämänhetkisen kunnon ilmaiseksi. Tämä ei sido sinua mihinkään toimenpiteisiin, mutta saat halutessasi matkaasi tarjouksen mikäli havaitsemme autosta jotain huollettavaa tai korjattavaa. 

Muista varauksen yhteydessä mainita, että olet tulossa kanta-asiakkaan ilmaiseen kuntotarkastukseen. Ja sitä ennen käy liittymässä kanta-asiakkaaksemme täältä!

Toivottavasti tämä viestimme antoi sinulle jotain ahaa-elämyksiä autosi huoltamiseen liittyen. 

Varaa aika autollesi!

Voit varata huollon suoraan Suomen Mart Auton varauskalenterista:

Pyydä tarjous!