3 vinkkiä jonka avulla voit varautua huolto ja korjauskuluihin!

9.1.2024

Auto on omistajalleen sen ylläpitoineen ja huoltoineen yksi merkittävä kuluerä. Ja sikäli haastava, että eri vuosina huoltokulut vaihtelevat merkittävästi. Tämän lisäksi voi myös tulla yllättäviä korjaustarpeita. Miten nämä kulut voisi ottaa huomioon omassa vuosibudjetissa parhaalla mahdollisella tavalla?

Annamme nyt kolme vinkkiä autosi huoltotarpeiden arviointiin ja niiden järkevään suunnitteluun sekä budjetointiin.

1. Jos tunnet autosi huoltotarpeet, muista säästää niihin etukäteen

Tiedätkö, kuinka paljon autosi huoltoihin tarvitset rahaa tänä vuonna? Jos autosi on ollut sinulla jo useamman vuoden, sinulla saattaa olla jo karkea näppituntuma siitä, paljonko autosi ylläpito ja huoltaminen vie rahaa vuositasolla.

Saatat myös tietää senkin, kuinka iso vuosihuolto tänä vuonna on tulossa. Ja että tarvitseeko jarruja uusia tai ovatko uudet renkaat tarpeen juuri tänä vuonna.

Jos sinulla on tämä tilanne, onneksi olkoon! Oikea tieto on iso osa onnistuneessa autoilun kulujen hallinnassa.

Näihin tiedossa oleviin huolto tarpeisiin kannattaakin säästää etukäteen. Käytännössä tämä onnistuu parhaiten niin, että jaat arvioitujen huoltokulujen määrän 12:lla ja siirrät joka kuukausi säästötilille tämän verran rahaa. 

Vinkki: Suosittelemme itse asiassa siirtämään joitakin kymppejä enemmän säästöön joka kuukausi, koska autoissa voi ilmetä milloin tahansa jotain yllättävää korjattavaa, mitä ei ole pystynyt arvioimaan etukäteen.

2. Jos et tiedä autosi huolto tarpeita, tule ilmaiseen kuntotarkastukseen

Etkö tunne autosi tulevia huoltotarpeita kovin tarkasti? Tai onko autosi ollut sinulla vasta niin vähän aikaa, ettet osaa vielä arvioida huoltojen kustannuksia kovin hyvin?

Siinä tapauksessa meillä on yksi ässä hihassamme sinun avuksesi. Nimittäin kanta-asiakkaan ilmainen kuntotarkastus!

Kanta-asiakkaana voit tuoda autosi enintään kahdesti vuodessa ilmaiseen kuntotarkastukseen ja saat meiltä ajantasaisen tiedon siitä, missä kunnossa autosi on nyt ja mitä huoltotarpeita autossasi on näkyvissä lähitulevaisuudessa. 

Kokemuksemme mukaan kuntotarkastuksessa löytyy yllättävän monen auton kohdalla yksi tai useampi puute tai korjaustarve. Ja kuntotarkastuksen avulla nämä tulevat tietoon usein jo ennen kuin ne ovat ehtineet akuuttia korjausta vaativiksi vioiksi. 

Näin ollen pystyt useimmissa tapauksissa suunnittelemaan havaittujen ongelmien ja puutteiden korjaukset vaikkapa normaalien vuosihuoltojen yhteyteen, jolloin ehdit säästämään rahaa näitä varten jo etukäteen.

Vinkki: Jos ilmainen kuntotarkastus alkoi kiinnostamaan, liity tästä kanta-asiakkaaksemme ja varaa vaikka heti aika kuntotarkastukseen. Muistathan varausta tehdessäsi mainita, että olet tulossa kanta-asiakkaan ilmaiseen kuntotarkastukseen.

3. Jos yllättäviä vikoja ilmenee, korjaa ne välittömästi

Miksi olemme näin tiukkoja tämän asian suhteen? Pitäisikö sinun tehdä kustannuksiltaan iso yllättävä remontti heti, vaikka siihen ei tuntuisikaan olevan sillä hetkellä varaa?

Vastaus on: kyllä, ehdottomasti. Auton akuutit viat kannattaa korjata mahdollisimman pikaisesti, jottei jotain vieläkin kalliimpaa mene rikki. Korjausten viivästyttäminen voi pahimmassa tapauksessa tuplata tai jopa triplata alkuperäisen korjauslaskun, kun jotain muuta hajoaa aiemmin ilmenneen vian seurauksena.

Mitä sitten tehdä, jos iso korjaustarve pääsee yllättämään eikä budjetissa ole tälle tilaa?

Silloin kannattaa harkita rahoituksen hakemista kyseistä korjausta varten. Voit hakea Mekonomen-rahoitusta, jolla on erittäin hyvät edut. Voit saada jopa 12kk korotonta maksuaikaa, mikä on erittäin poikkeuksellista autohuoltojen rahoituksille.

Voit lukea Mekonomen-rahoituksesta ja sen hakemisesta lisää täältä!

Lopuksi

Auton ylläpitoon ja huoltoihin kannattaa ehdottomasti varautua etukäteen budjetoimalla ja siirtämällä tarpeellinen määrä rahaa säästöön.

Mikäli arviointi tuntuu hankalalta, tule käymään ilmaisessa kuntotarkastuksessa ja keskustelemassa kanssamme autosi tilanteesta. Autamme sinua parhaamme mukaan saamaan kattavan kuvan tulevista korjaustarpeista ja niiden kustannuksista.

Ja jos yllättävää korjaustarvetta ilmenee eikä rahaa ole sillä hetkellä säästössä tarpeeksi, harkitse silloin Mekonomen-rahoituksen hakemista korjauskustannuksiin. Mahdollisimman pikainen korjaus on yleensä se kaikista edullisin vaihtoehto, vaikka se sillä hetkellä saattaakin kirpaista ikävästi.

Oikein hyvää ja suunnitelmallista autoiluvuotta 2024 sinulle toivottaa,

Suomen Mart Auton väki!

Varaa aika autollesi!

Voit varata huollon suoraan Suomen Mart Auton varauskalenterista:

Pyydä tarjous!